Kuinka valmistautua tulevaan teknologiaan teknofoobia varten

“Future shokki” on termi, jota käytetään kuvaamaan joidenkin ihmisten vaikeuksia sopeutua uusiin tekniikoihin ja muutoksia, joita nämä tekniikat tuovat mukanaan. Jos olet koskaan nähnyt äitisi kamppailevan matkapuhelimensa kanssa tai isoäitisi ei ymmärrä iPadisi “pistettä”, nämä ovat esimerkkejä tulevaisuuden shokista toiminnassa.

Usein pidämme tätä huvittavana ongelmana ihmisillä, jotka ovat hieman liian “jumissa menneisyydessä”. Itse asiassa joskus tuleva shokki voi olla kaikkea muuta kuin huvittavaa ja jos sen takia ei pysty käyttämään arjen asioita tai hankkimaan tietoa tarvitsemistasi palveluista tai yrityksistä tai pitämään yhteyttä läheisiisi…
Ja jos et ole varovainen etkä tee mitään olemassa olevalle teknofobiallesi, se vain pahenee: tekniikka kiihtyy eksponentiaalisesti ja pian on tulossa monia jännittäviä vempaimia ja laitteita, jotka muodostavat osan jokapäiväisistä rituaaleistamme. Kysymys kuuluu, kuinka voit voittaa haluttomuuden aloittaa teknologian käyttö ja päästä kyytiin ennen kuin jäät pysyvästi jälkeen…

Löydä jotain, mitä haluat tehdä

Suuri osa monien ihmisten ongelmasta on se, että he kokevat, että heidän “täytyy” opetella käyttämään tekniikkaa, mikä varmistaa heti, ettei se ole miellyttävä kokemus. Kukaan meistä ei nauti tunteesta, ettei meillä ole valinnanvaraa tehdä jotain, joten heti kun katsot oppimisteknologiaa tällä tavalla, siitä tulee pikemminkin “työ” kuin hauska tavoite – melkein kuin kotitehtävä.

Muuttaaksesi tämän, sinun on sen sijaan etsittävä jokin tekniikan näkökohta, joka houkuttelee sinua luontaisesti, ja sitten työskenneltävä sen eteen. Etsi jotain, mitä haluat tehdä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla, ja löydä sitten tapa toteuttaa se. Esimerkkinä voisi olla oppia tekemään digitaalista taidetta tai oppia käyttämään Skypeä.

Aloita helposti

Toinen vinkki on aloittaa jostain suhteellisen helposta. Esimerkiksi iPad tai Kindle ovat paljon aloittelijaystävällisempiä kuin Windows-käyttöinen pöytätietokone. Onneksi monet periaatteet voidaan kuitenkin ekstrapoloida, joten kun olet oppinut käyttämään iPadia, olet oppinut osan “kielestä”, jota voit sitten soveltaa käyttämään muun tyyppistä tekniikkaa ja olet paljon lähempänä. päästäkseen sinne.

Älä pelkää epäonnistua

On myös tärkeää ymmärtää, että sillä ei ole väliä, epäonnistutko vai et. Itse asiassa silloin tällöin epäonnistumisella ei ole suurta merkitystä. Etkö ole varma, kuinka käytät pesukonettasi? Kokeile sitten vaatteita, joilla ei ole merkitystä. Et aiheuta vahinkoa ja vaikka tekisitkin, pystyisit käyttämään Samoin tunnistaisit, että et todennäköisesti riko iPadiasi – ja vaikka tekisitkin, on parempi yrittää käyttää sitä ja rikkoa se kuin jättää se koskematta kuukausia peräkkäin.

Tätä varten suosittelen myös, että et mene tunnille tai pyydä ketään näyttämään sinulle. Mielenosoitukset ovat hyvin tarkoitettuja, mutta ohjeiden noudattamisen ja todellisuuden välillä on erittäin suuri ero
tietää mitä olet tekemässä ja pystyä hoitamaan asiat itse. Samaan aikaan, kun joku katsoo sinua, se voi vain tehdä kokemuksesta hermoja raastavamman. Sen sijaan,
tee kuppi teetä, tee suunnitelma mitä haluat tehdä ja istu laitteesi kanssa nähdäksesi, saatko selville. Saatat epäonnistua muutamalla ensimmäisellä kerralla, mutta joka kerta, kun teet sen, pääset oppimaan köysiä ja luottamaan entistä varmempaan tekniikkaan eteenpäin.

Comments are closed.