Puulattian käyttöehdot – ymmärrä ne helposti jo tänään!

Jos yrität saada käsiisi puulattiat ja haluat asentaa sen kotiisi, olet ehkä törmännyt kouralliseen käsittämättömiin ammattislangiin. Olipa kyse sitten kasvukuiluista, napsautuslukituslaudoista tai DPM:stä – jos et ole tämän alan ammattilainen, saatat joutua pyörimään ympyröitä yrittäessäsi ymmärtää niitä itse. Tämän artikkelin tarkoituksena on selittää viisi monimutkaisinta ammattikieltä, jotta voit helposti valita jotain, mitä todella tarvitset.

Napauta Estä

Tämä ylimääräinen lohko tai kerros auttaa estämään mahdolliset lattialaudat vaurioitumasta, kun ne lyödään paikoilleen. Erittäin yksinkertainen väline luodakseen, mutta sitä ei pidä väheksyä.

Tasotaulu

Ne auttavat tasoittamaan epätasaisia ​​kohtia, jotka voivat olla väistämättömiä asennuksen aikana. Tarvittaessa nauloja käytetään jopa pitämään ja kiinnittämään nämä laudat maahan.

Kasvukuilu

Aivan kuten metallilla, puulla on taipumus supistua ja laajentua ympäristön lämpötilan tai kosteustason muutosten mukaisesti. Siksi on elintärkeää huomioida tällaisten laajennusten vaatima aukko. Jos tilaa ei ole riittävästi, lattialaudat voivat lommahtaa tai vääntyä ennenaikaisesti. Nyrkkisääntönä on, että lattialautojen reunojen ympärille on jätettävä vähintään 10 mm vapaata tilaa.

Kosteudenkestävä kalvo tai lyhennettynä DPM

On tärkeää varmistaa, että lattialaudat asetetaan tämän materiaalin päälle. Se on yksinkertaisesti erikoismuovin pala, joka estää alla olevan betonin, sementin tai hiekan kosteuden pääsyn puusta valmistetuille lattialaudoille.

Vetotanko

Vetotankoa voidaan käyttää yhdistämään lattialankut toisiinsa. Joskus napautuspalkkaa ei voida käyttää yksinään liittämään jotain, jossa on pontti ja ura.

Opettele nämä termit hyvin ja huomaat, että kommunikointi lattiaasiantuntijan kanssa ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Comments are closed.